Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Célpontok - osztálykirándulás képes leírás - Osztálykirándulás - Szállások, programok.tlap.hu
részletek »

Célpontok - osztálykirándulás - Osztálykirándulás - Szállások, programok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: osztalykirandulas.tlap.hu » Célpontok - osztálykirándulás
Keresés
Találatok száma - 35 db
Aquaworld

Aquaworld

A közös élményeknek nem kell mindig feltétlenül valami unalmas dologról szólniuk, az együtt átélt élvezetes kalandok minden résztvevőnek örömet jelenthetnek és még a közösségi szellemet is fejlesztik - mert ugye ez fontos elvárás, mint tudjuk. Mi lenne például, ha az idei osztálykirándulás keretében egy csodálatos trópusi szigetre látogatnátok? Hogy azok túl messze vannak? És túl sokba kerülnek? Talán mégsem.

Bakonyi kalandpark

Bakonyi kalandpark

A festői Bakony, a számtalan kikapcsolódási lehetőség, a könnyű megközelíthetőség (busz, vasút) ideális helyszínné teszi a Kalandparkot osztálykirándulások szervezésére és lebonyolítására. Az egyszerűbb döntés érdekében többféle programlehetőséget kínálunk a hozzánk ellátogató iskoláknak. Amennyiben egyik lehetőség sem nyerte el tetszésüket, kérjenek tőlünk egyedi ajánlatot. A parkban ingyenesen igénybe vehető lehetőségek: - Bakonyi túra: az Erdei Kápolna és a Betyár Tanya meglátogatása - sportpályák: műfüves focipálya, strandröplabda pálya, tekepálya - kalandvár, fűzlabirintus - tutajok és vízi akadálypályák használata - állatsimogató

Balatoni Geotúrák

Balatoni Geotúrák

A geotúra egy különleges kirándulás térben és időben, melyen képzett geotúra-vezető kalauzolja az érdeklődőket. A túra résztvevői összekötik a kellemest a hasznossal: élvezik a friss levegőt, sétálnak, gyönyörködnek a tájban, eközben pedig érdekes és értékes információkat kapnak a terület földtani felépítéséről, kőzeteinek kialakulásáról, felszínformáló folyamatairól, állat- és növényvilágáról, kultúrtörténeti érdekességeiről. Ezen ismereteket a geotúra-vezető szakszerűen, közérthető és élvezhető formában adja át, kerülve a száraz, szakkifejezésektől és adatoktól hemzsegő tájékoztatást.

Barlangtúra

Barlangtúra

A fokozottan védett Solymári-ördöglyuk barlang Budapest közelében található, és az egyik legalkalmasabb barlang arra a célra, hogy a kezdők is biztonságosan kipróbálhassák az igazi, kúszós-mászós barlangászást, eredeti, kiépítetlen környezetben, mindenféle barlangász előképzettség nélkül is. Elsősorban csoportok (családok, barátok, osztályok) jelentkezését várjuk. Túrázókat szakképzett barlangász túravezetők kísérik végig a barlangon, ahol szűk és tágasabb folyosók, majd kisebb termek követik egymást. A járatokban kúszni-mászni kell, a nehezebb helyeken beépített létrák, és kapaszkodókötelek segítik a túrázókat, így bármilyen átlagos fizikumú résztvevő teljesíteni tudja az útvonalat.

Bobpálya Balaton

Bobpálya Balaton

A soproni mászófal 2002-ben épült, 13 méter magas, felsőbiztosítással mászható fal. Változatos formája lehetőséget biztosít mindenféle mászótechnika gyakorlására kezdők és haladók számára egyaránt. A falon található mászóutakat időről-időre megújítjuk. Ügyelünk rá, hogy a kifejezetten mászók számára épült utak mellett az öt-hat éves korosztály és a kevésbé tapasztalt szárnypróbálgatók számára is változatosés élménydús mozgást biztosítsunk. A mászófalnál minden nyitvatartási napon tapasztalt sziklamászók segítenek a kezdőknek, elmagyaráznak mindent, ügyelnek, hogy megfelelően használd a felszerelést.

Challengeland

Challengeland

Cégünk, a Challenge Forever Kft. egy magyar cég, melyet Magyarországon és Kelet-Európa más országaiban létrehozandó erdei akrobatikus élményparkok építésére és üzemeltetésre alapítottunk. Technológiai hátterünket a franciaországi közel 10 éves tapasztalat biztosítja, ahol manapság több mint 400 park működik sikerrel. A cégünk alapító tagjai között többen is személyes tapasztalattal rendelkeznek parkok építésében, üzemeltetésében. A cégen belül dolgozó személyeket a francia társcégünk megtanította az akadályok építésének fázisaira, majd ezt itthon Magyarországon továbbfejlesztettük. A pálya építésében részt vevő személyek olyan szakmai múlttal (ipari alpinista-, hegymászás-, sziklamászás) rendelkeznek, amelyek szorosan kapcsolódnak ehhez a fajta tevékenységhez. Az építést megelőző fázisokban is a francia tapasztalatok segítettek, amelyek mára a hazai tapasztalatokkal is kiegészültek. A megfelelő helyszín kiválasztása, az egészséges fák kiválogatása, pályaterv készítése, akadályok kialakítása mind ezt a célt szolgálja.

Csokimúzeum Esztergom

Csokimúzeum Esztergom

A kakaóbabtól a csokoládéig: csokoládé történelem tablókon. A csokoládé bonbonok készítésének titkai. Látványműhely. Korabeli bútorokkal berendezett múlt századi cukrászdai szalon. A Szamos Csokoládé Műhely termékeinek széles választéka.

Dávodi strand

Dávodi strand

A Dávodi Gyógyfürdő Kft. strandfürdője már több évtizede kedvelt fürdőhelye a környékbeli embereknek, és vizsgálatok idővel bizonyították, hogy a fürdő vize valóban gyógyító hatású, számos reumatikus panaszt képes enyhíteni, illetve egyes légzőszervi és nőgyógyászati betegség kialakulásának valószínűségét képes csökkenteni. A strandfürdő története egészen 1914-ig nyúlik vissza, ekkor fúrták az első nagyobb kutat ezen a területen ivóvíz biztosítás céljából. Az azóta eltelt időben kialakult a mai fürdő 'őse', melyhez a legutolsó, mindent átfogó rekonstrukció 2009-ben kapcsolódott. A medencék teljes felújítása mellett ekkor került kialakításra az az élményfürdő, mely kicsik és nagyok, szülők és gyerekek számára azonnal a strandfürdő legkedveltebb helyszíne lett. Ennek az élményfürdőnek része a több különleges csúszdával rendelkező csúszdapark, a kalózhajó, mely a gyermekes családok számára a kaland élményét biztosítja, egy biztonságos fürdőkörnyezetben, valamint a legkisebbekre gondolva elkészült a gyerekpancsoló, mellyel a kisgyermekes családoknak sem kell lemondaniuk a fürdőzésről és nyári hűsölésről.

Duna Múzeum Esztergom

Duna Múzeum Esztergom

A múzeum épületének felső szintjén található kiállítótérbe egy lépcső vezet fel. Itt kapott helyet a kiállítás első látványossága, az Aquamobil - 2001. A szerkezet, mely egy 18. századi vízimalom gépezetére emlékeztet, a víz erejének népi felhasználását mutatja be: a kerekek mellett a víz mozgat kalapácsot, fújtatót és pecsétet is.

Hirdetés
Dunakaland Kalandpark

Dunakaland Kalandpark

Kalandparkunk közvetlen a Duna partján, Budapesttől 16 km.-re Gödön található. Kötélpályánkat partnerszállodánk 3,5 hektáros ősfás parkjában alakítottuk ki. A kötélpálya viszonylag kis alapterületű de rendkívül összetett pályarendszerű, így sokak szerint hazánk jelenleg legtechnikásabb, legnehezebb pályája. Éppen ezért a pálya bejárásához minimum 140 cm.-es testmagasság szükségeltetik. Az izgalmas akadálypályák leküzdése során végig a Duna és a Pilis páratlan panorámájában gyönyörködhetünk. Hála közvetlen vízparti elhelyezkedésünknek, kalandparkunkból sárkányhajós, kenus kalandtúrákat indítunk. Kalandparkunk további különlegessége terepjárós és quados kalandtúráink, mely során extrém terepen vezethetik speciálisan felkészített járműveinket vendégeink.

Egri vár

Egri vár

A Dobó István Vármúzeum állandó kiállításai: Gótikus püspöki palota: Az egri vár története. Hősök terme : Az 1552-es várvédők névsorával, s Dobó István eredeti sírkövével. Képtár: XVI-XVIII. századi olasz és németalföldi, valamint XVIII-XIX. századi magyar és osztrák festészet. Romkert: A románkori, gótikus és későgótikus székesegy­ház helyreállított romjai. Kazamaták: A vár föld alatti erődrendszere, román- és góti­kus kőtár. Börtönkiállítás: A kivégzés, tortúra (kínvallatás), megszé­gyenítés eszközei a régi Magyarországon.

Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház

Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház

A Fertő nyugati partvidékén, Sopron közelében, Fertőrákoson található Magyarország legszebb lajtamészkő feltárása, a Püspöki Kőfejtőként emlegetett egykori mészkőbánya. Turisztikai látványosság, népszerű kirándulóhely, a természetjárók kedvelt célpontja, a Soproni Ünnepi Hetek rendezvényeinek egyik színhelye, koncertek és fesztiválok díszlete, amely évről évre turisták tízezreit vonzza Fertőrákosra. A Püspöki Kőfejtő 2001 óta az UNESCO Világörökség része.

Funextreme Canopy

Funextreme Canopy

Az első hazai kalandpark a visegrádi kötélpálya, közismert nevén canopy volt, amely a visegrádi Nagyvillám csárda mellől indul. A canopy tulajdonképpen egy ülőszékek nélküli libegőhöz hasonlít, ahol a vállalkozó kedvűek egy biztonsági ülésben a drótkötélhez rögzítve száguldhatnak a több szakaszból álló pályán.

FUTURA Interaktív Természettudományi Kiállítások - Mosonmagyaróvár

FUTURA Interaktív Természettudományi Kiállítások - Mosonmagyaróvár

A FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont Mosonmagyaróváron egy olyan hely, ahol egyedülálló környezetben, interaktív módon fedezhető fel a világ természeti jelenségeinek működése.3 600 m2-es épületben, 2 000 m2-es kiállítótérben, 300 éves falak között lehetőség van feltárni a természet varázslatait. Sok izgalom, számos kérdés és válasz, rengeteg tudnivaló, közel 50 bemutató eszköz. A kiállítás négy épületszinten a négy őselem ? a Víz, a Föld, a Levegő és a Tűz ? tematikáján keresztül mutatja be a tudomány titkait. A kiállítások megtekintésén túl lehetőség van születésnapok, science showk, konfereneciák lebonyolítására is.

Holdfényliget

Holdfényliget

Szombathely és Kőszeg között félúton, Gyöngyösfaluban található a Holdfény Liget - az Alpokalja kalandparkja. Magyarország egyik legnagyobb erdei drótkötélpályáján 1400 m hosszan lehet csúszni, mászni, egyensúlyozni 2-12 m magasságban, a fák lombkoronáján. 130 különböző játék várja a látogatókat. A kicsikre is gondoltak, már 3 éves kortól ügyeskedhetnek a Katica- és Póni pályán szülői segítséggel. Legújabb pályánkon 12 méteres magasságban repkedhetnek a vendégek a fák között a Száguldó Denevér pályánkon. A kalandparkban ezen kívül még alacsony és magas kötélkerti játékok, erdei kisvasutas utazás, evezés a Gyöngyös patakon, vízi buborék, nordic walking, íjászat, erdei quad, mászófal, gumifal, lógatott gerenda, csúszó korongpálya, játszótér, focipálya, mezítlábas élményösvény és fa harangjáték várja az aktív sportolás szerelmeseit és a kirándulni vágyó családokat.

Jurisics vár Kőszeg

Jurisics vár Kőszeg

Az egykori földesúri vár a városfallal és várárokkal körülvett Belváros északnyugati sarkában helyezkedik el. A város többi részétől még külön vizesárok választotta el. A vár bejárata előtt elhelyezkedő elővárat is vizesárok vette körül. Az ilyen jellegű kettős várak Magyarországon ritkábban fordulnak elő, inkább külföldi példáikat ismerjük. A belső-vár szabálytalan négyszög formájú, két oldala egybeesik a városfal vonalaival. Az elővár formája és elhelyezése viszont teljesen független a városfalak s utcák rendszerétől. Ez azzal magyarázható, hogy a mostani városszerkezet kialakulásakor már fennállott az elővár.

Kalanderdő Szilvásvárad

Kalanderdő Szilvásvárad

Ha szereted az aktív kikapcsolódást, itt a helyed! Mi garantáljuk a megfelelő adrenalin-mennyiséget, te csak kényelmes öltözéket és a vállalkozókedved hozd magaddal. És hozd a családodat, barátaidat. Kipróbálhatod magad a kötélpályákon, pöröghetsz a bungee trambulinon, de lézercsatázhatsz is a többiekkel. Ha munkatársaiddal érkezel, és közös élményekre vágysz, mi azt is megszervezzük, legyen szó sziklámászásról, barangolásról a Bükkben vagy egy vidám csapatépítésről.

Tuti menü