Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Városok - osztálykirándulás képes leírás - Osztálykirándulás - Szállások, programok.tlap.hu
részletek »

Városok - osztálykirándulás - Osztálykirándulás - Szállások, programok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: osztalykirandulas.tlap.hu » Városok - osztálykirándulás
Keresés
Találatok száma - 11 db
Balatonfüred

Balatonfüred

Látnivalók Balatonfüreden és környékén Városi Múzeum A néhai fürdőigazgató villája, négy nagyobb téma: a közlekedés, a gyógyfürdő, az Anna-bál és a színház köré csoportosítva mutatja be Balatonfüred reformkori történetét. A múzeum épületében kap helyet a Helytörténeti Gyűjtemény gazdag könyvtárával, valamint a Látogatóközpont. És nagyon sok más kulturális, és szórakoztató program található a városban.

Eger

Eger

Eger történelmi múltjával - adottságaival évente több százezer turistát fogad. Eger városát a közgondolkodás elsősorban, mint nemzeti történelmünk dicsőséges küzdelmének színhelyét, a hazaszeretet és hősiesség szimbólumát tartja számon, a törökök felett aratott 1552-es győzelemre emlékezve. Eger a művészeti és történelmi értékek egyik leggazdagabb városa, utcái, terei nyitott könyv lapjaiként tárulnak fel a járókelők előtt. Barokk jellegű történelmi belvárosát a XVIII. században élt nagy műveltségű katolikus egri püspökök alakították ki, kiknek igényes elképzeléseit kiváló osztrák, német, olasz származású tervezők és építőmesterek a nagyszerű egri mesteremberekkel együtt valósították meg.

Esztergom

Esztergom

Esztergom páratlan idegenforgalmi adottságokkal rendelkező város. A természet- és tájföldrajzi adottságoktól kezdve a kulturális és történelmi örökségen keresztül a sokoldalú kikapcsolódást lehetővé tévő regionális kínálatig és Budapest közelségéig minden tényező egy idegenforgalmi centrum szerepére predesztinálnák várost.

Fertőrákosi Kirándulás

Fertőrákosi Kirándulás

Ismerje meg, melyek azok a látnivalók, nevezetességek, műemlékek, múzeumok, szobrok, emlékművek, természeti értékek, amelyek arra várnak, hogy Ön is felfedezze őket a fertőrákosi kirándulás során. A kirándulások során városnéző kisvonattal, elektromos busszal, elektromos kisautóval fedezheti fel a vidéket. Kipróbált és jól bevált programok közül választhat:

Győr

Győr

A folyók találkozása, az utak összefutása, a győri emberek vendégszeretete, a fiatalos lendület és a patinás város izgalma: ez Győr, a találkozások városa! A kisalföldi megyeszékhelyen az egyetemi városi jelleg találkozik a családok, nyugdíjasok otthonaként is szerethető, ám mégis lüktető nagyváros képével.'Nyaralj! Utazz! Kirándulj!

Pécs

Pécs

Magyarországon egyedülálló kedvezményrendszerrel várja a vendégeket Pécs. Minden egyéni vendéget, aki a 15 kiemelt pécsi szálláshely valamelyikén akár csak egy éjszakát tölt el, megajándékozzuk az Irány Pécs! Kártyával, mely 7 ingyenes szolgáltatást és számos jelentős kedvezményt tartalmaz. A kártyával több mint 9000 forintot takaríthat meg! Kérje Irány Pécs! kártyáját szálláshelyének recepcióján, ahol ingyenesen és azonnal aktiválják Önnek és az Önnel utazó családtagjainak, barátainak is! Vigye magával a kártyáját a városnézésre, amivel könnyen és gyorsan léphet be Pécs számos múzeumába, megtekintheti a legnépszerűbb látnivalókat részt vehet a városnéző sétán és használhatja kedvezményes jegyek vásárlására is. Élvezze a kártya nyújtotta kedvezményeket és reméljük élményekkel gazdagodva tér haza!

Sopron

Sopron

Sopron a múzeumok városa Mennyire találó ez a megállapítás! A belső városrész kanyargós utcái, hangulatos terei, házainak boltíves kapui, míves erkélyei, műemlékei, középületei és az elő-elő bukkanó városfalai egyedülálló művészeti egységet alkotnak. Magyarország műemlékekben második leggazdagabb városaként méltán kapta meg 1975-ben a Műemlékvédelmi Európa Díj aranyérmét. A Fő tér egy tavaszi napsugaras reggelen vagy egy aranysárga őszi délutánon a legszebb. A hangulatnak engedve érdemes bejárni a történelmi városrész utcáit, benyomásokat szerezni egy-egy kapualjba bekukkantva. A gótikus, barokk és reneszánsz építészeti megoldások mellett itt egyszerre jelen van a borpincékkel kialakított falusias városrészek hangulata is. A múzeumok és gyűjtemények értékes kiállítási anyagai teljes körű képet adnak Sopron történelmi emlékeiről, gazdag kultúrájáról és élénk művészeti életéről. Kellemes időtöltést ígérnek a környék hosszabb - rövidebb kirándulásai is. Nagycenken Széchenyi Istvánnal, a legnagyobb magyarral találkozhatnak. A Fertőszéplaki falumúzeum hangulatos tájházai után, Fertődön megismerhetik az Esterházy család fényűző életmódját, gyönyörű kastélyát.

Szeged

Szeged

Szeged mérnöki rajzasztalon - az árvízi katasztrófa után - újjászületett legmodernebb magyar város széles sugárútjaival, körútjaival, felújított és nagyvonalú, Európa Nostra díjas belvárosával, eklektikus - szecessziós palotáival az első pillanatban elbűvöli vendégeit, a turistákat. Szeged gazdasági fejlődésével a szellemi élet is lépést tartott. Kiváló polgárai révén vált egyre ismertebbé az országban, a világban. Nagy szülöttei között kiemelkedik Dugonics András, az első magyar nyelven írott regény szerzője. A piarista paptanár, polihisztor, aki lefordította latinból magyarra a matematikai tankönyveket, bizonyítván azt, hogy magyar nyelvünk alkalmas a matematika elvont igazságainak a kifejezésére, így megalkotta a matematikatudomány terminus technicusait.

Tata

Tata

Tata közepén az Öreg-tó terül el, partján áll a Tatai vár. A vár mellett az Esterházy-kastély áll, utána a Hősök tere következik, ahol többek közt az egykori zsinagóga és az I. világháborús emlékmű található. E mellett van a Tanoda tér, ahol a gimnázium és a kollégium található. Ettől távolabb Tata óvárosának központjában a Kossuth tér terült el, a Római Katolikus plébániatemplommal és a városházával. Ebből nyílik a Kocsi utca a református templommal, felette magasodik a Kálvária-domb, a kilátótoronnyal és a geológiai parkkal. A vártól északkeletre a tóvárosi városrész található az Országgyűlés térrel, ahol a Harangláb és a Kapucinus templom látható. Innen indul az Ady Endre utca a Kristály Hotellel, e mellett van az Erzsébet tér, ahonnan az Angolkert nyílik a Cseke-tóval a műromokkal és a kis-kastéllyal. A városban levő vízfolyások mellett, fellelhetők a vízimalmok. A város központjától (észak-északnyugati irányban) másfél kilométerre található a Fényes-fürdő.

Hirdetés
Veszprém

Veszprém

Programok veszprémi osztálykirándulásra Gyertek el az osztállyal, és legyen a játékterep maga a város! Tudtad-e, hogy 1656-ban, mikor tűz ütött ki a várban, vízhiány lévén 2500 vödör borral fékezték meg a tüzet? Tudtad-e, hogy a veszprémi állatkertet az egykori szeméttelep helyén mindössze öt hónap alatt építették fel? Szeretnél játszva tanulni? Érdekelnek a nem mindennapi történetek? Gyere és ismerd meg a várost egy interaktív társasjáték keretében egy veszprémi osztálykirándulás során! Voltál már társasjáték eleme? Nálunk nincsenek unalmas műanyag bábuk, mert a figura Te magad vagy! Legyél interaktív és segítsd győzelemre a csapatod!

Visegrád

Visegrád

Cégünk azzal a céllal indította el a kirandulasok.hu internetes portált, hogy mindenki számára könnyen áttekinthetően és igényesen bemutassa Magyarország turisztikai helyszíneit, értékeit. Visegrád és környéke idegenforgalmának egyik legismertebb szolgáltatója és szakértője immáron 25 éve. Filozófiánk lényege, hogy megbízható színvonalon nyújtsunk minőségi szolgáltatásokat megfizethető árakon a Dunakanyarba látogató egyéni és csoportos vendégeinknek.Szép élményeket kívánunk!

Tuti menü